69-годишен ракитовец загуби нескромна сума пари след телефонна измама. През миналата година, непознати се обадили по мобилния му телефон и предложили да му доставят изгодно дърва за огрев срещу определена парична сума.

След известно време отново се обадили, като му казали, че няма да успеят да му доставят дървата, но за да му върнат парите било необходимо да им преведе още. Допълнителните средства били необходими на непознатите, за да покрият стари задължения. Така за няколко месеца общата сумата дадена от пенсионера набъбнала до близо 4000 лева.

След получаване на информация за случващото се близки на жертвата подали сигнал в полицейския участък в Ракитово. Служителите незабавно сформирали екип за работа по случая и не след дълго попаднали в дирите на измамниците.

Оказало се, че това са двама жители на велинградския квартал „Анезица“, съответно на 44 и 41 години. И двамата са криминално проявени, като единият от тях е осъждан за измама.

Мъжете са задържани във велинградския арест, а работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на прокуратурата.