Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за извършено полицейско насилие на Руския пазар в  Пловдив. Както вчера TrafficNews съобщи, две жени от Шекер махала се оплакаха, че са били бити с палка от полицай от Трето РПУ.  Те твърдят, че  са нападнати и бити от цивилен служител, който не се е лигитимирал.

Полицаят Искрен Делянов е искал да арестува Виолета Помакова за продажба на тютюн без бандерол, но по думите на адвокат Васил Марков "объркал жените и е тръгнал да арестува майка й Запрянка Помакова", която обаче се е противопоставила на ареста и  настъпил хаос.

Днес  Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди проверка за извършено полицейско насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. По указание на наблюдаващия прокурор ще бъдат снети обяснения от свидетели, приобщени видеоматериали и др.

Проверката се води по чл. 131 ал. 1 т. 2 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че е причинена лека телесна повреда от полицейски орган при изпълнение на службата му.

Срокът за приключването е едномесечен.

Пак полицейски произвол в Трето РПУ! "Подсечка, на земята, белезници и всичко това на паркинга на КАТ!"Полицай от управлението нападнал с палка две жени на Руския пазар