29-годишният мъж, който снощи беше прострелян във Варна заради неуредени бизнес отношения, продължава да бъде в тежко състояние с опасност за живота. Инцидентът стана на централен варненски булевард. Мехмед Мехмед и Айдън Ахмедов са собственици на заведения за дюнери в центъра на Варна. Между тях от доста време имало конфликт. Единият обвинявал другия, че се опитва да наеме работниците му. Постепенно споровете им преминали в лична вражда. На булеварда снощи те се срещнали случайно и се скарали. 40-годишният Айдън извадил оръжие и стрелял.

Пострадалият е трето лице, което е било приятел на единия от бизнесмените, които участват в този конфликт, разкри окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, читиран от БНТ. 29-годишният Боян Христов, ранен при престрелката, бил отведен в Многопрофилната болница „Света Анна“, където му е направена животоспасяваща операция. Според разследващите по чудо не е имало и други пострадали.

По данни на разследващите стрелецът е напуснал место на инцидента, после обаче се върнал и е арестуван. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство. Разследването на инцидента продължава с разпити на свидетели и изземване на записите от камерите в района.

Млад мъж е в болница след среднощна престрелка във ВарнаСтрелецът е задържан