19-годишния шофьор Огнян Дебелаков, който уби двама души в тежката катастрофа на бул. „Марица – Юг”, вече е привлечен като обвиняем. Той е отведен в следствения арест, а утре ще бъде внесено искане от страна на прокуратурата, за взимане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.

Както TrafficNews съобщи, във фаталната нощ управляваният от Огнян "Опел" модел "Корса" се забива в стълб, а при тежкия удар на място загива 19-годишният Петър. Ден по-късно бе открито тялото на 16-годшният Жанет, паднало на брега на река Марица. 

До преди два дни, Дебелаков бе в болница. Състоянието му обаче е стабилно и позволява преместването му следствения арест. 19-годишният младеж ще се изправи пред Окръжен съд Пловдив, като спрямо него е повдигнато обвинение за това, че е нарушил правилата за движение, и като неправоспособен водач, по непредпазливост, е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,55 промила.

Преди седмица Митко Дебелаков - бащата на Огнян бе привлечен като обвиняем, тъй като предоставил ключовете на Опела на пияния си син. Дебелаков – старши застана пред съда, където магистратите му наложиха мярка за неотклонение „задържане под стража”.  

Бащата на шофьора, убил двама край Марица: Скрих ключа на колата, но Огнян го е намерилПрокуратурата не прие защитната теза

Извадиха от Марица обезобразеното тяло на загиналия 16-годишен младеж в ПловдивДвама загинаха, а други двама са в болница след жестоката катастрофа на бул. „Марица – Юг"

Загиналите в мелето в Пловдив цяла вечер купонясвали на ромска сватба, виновният водач се подобряваНито близнаците, нито баща им са имали шофьорска книжка