Oкръжна прокуратура – пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за приготовление към убийство и закани с убийство, а четвърти – за опит за убийство. 

Kaкто TrafficNews съобщи първи на 13 март 2024 г.  Ашим Асан е внесъл в Окръжна прокуратура-Пловдив жалба за това, че четири лица заплашват него и внука му със саморазправа, включително и с убийство. Той е съобщил, че по-рано в  Пловдив сина на Асан Кучкаря стрелял по внука му от движещ се автомобил на ул. „Ландос“. 

От прокуратурата съобщиха че са предприети са незабавни действия от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив по изясняване на изнесените факти в жалбата.

Вчера вечерта са задържани 8 лица в Пловдив, в района на Железния мост, до Околовръстното шосе. Сред арестуваните са столипиновския  „барон” Асан Кучкаря, негови роднини, бившият общински съветник от ДПС  Айри Мурад и др.  Трима от тях са подготвяли разправа с етническия лидер Ашим и внука му, а останалите са имали функцията на наблюдатели – отцепка. По досъдебното производство на Окръжна прокуратура-Пловдив спрямо тримата, сочени като извършители, е повдигнато обвинение за приготовление към убийство и закани с убийство, а спрямо четвърти за опит за убийство на внука на заплашвания.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.  

Синът на столипиновския барон Асан Кучкаря, набил шофьор на рейс, се размина само с глобаСъда наложи на Ейвер Мехмед наказание от 1500 лева

Арестуваха столипиновските барони Асан Кучкаря и Айри Мурад, заплашили с убийство Ашим Асан8 души са в ареста след акция на Криминална полиция, Окръжна прокуратура наблюдава проверката