За 2 закани за убийство срещу депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков ще отговаря Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище Никола Белишки. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура, откъдето са задържали младежа за до 72 часа.

Първата закана е от 17 януари. Тогава около 14,30 часа на ул. „Царево село“ в София, Белишки се заканил с убийство на депутата.

Вторият случай е от вчера. Около 14,35 на същата улица обвиняемият отново се заканил с убийство на Таслаков. Този път насочил срещу него и пистолет.

Белишки е обвинен, че е отправил двете заплаши в условията на продължаващо престъпление и ако бъде признат за виновен може да получи до 6 години затвор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Това е поредното задържане на Белишки.

Арестуваха Иван Белишки, заплашил с пистолет депутат от "Възраждане"Народният представител бил заплашван редовно от него

Полицаи извикаха линейка за Иван Белишки – повръщал и имал синини по главата

Белишки: Таслаков и маскирани лица ме удряха, не съм заплашвал никогоИма камери, чакаме да приключи досъдебното, каза кметският син