Синът на кмета на Панагюрище Иван Белишки продължава да е в дома си в София и не е отведен от полицията. На място има и екип на Спешна помощ, който е бил повикан малко след 16 ч. от Шесто районно полицейско управление.

Задържането е станало на улица „Нишава“ в София след сигнал от депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков който е обявил, че е бил заплашван с пистолет от Иван Белишки. На адреса все още има засилено полицейско присъствие.

Медиците са реагирали и са помогнали на жена в нервна криза. По информация на bTV – става въпрос за майката на Иван Белишки.

Самият Белишки е със симптоми повръщане и гадене, има синини по лицето. Затова медиците са преценили, че след като полицаите приключат със своите действия, ще отведат Иван Белишки в болница, за да се установи цялостното му състояние, преди той да бъде отведен в РПУ.

От партия „Възраждане“ казват, че това не е първата заплаха отправена от Иван Белишки към техен депутат, а той отправял такива заплахи системно. Иван Белишки не за първи път попада в ареста.

Само преди няколко месеца той беше задържан, след като нападна двама полицаи и им нанесе телесни повреди.

Арестуваха Иван Белишки, заплашил с пистолет депутат от "Възраждане"Народният представител бил заплашван редовно от него

Депутат от „Възраждане” след схватка с Иван Белишки: Добре съм. Справих се с нападателя