Служител на Национална служба "Охрана" е замесен в убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата и СДВ. Заедно с него, е обвинен и физическият извършител, а поръчителят е привлечен задочно и е обявен за международно издирване. 

Трите лица са задържани за 72 часа, като е внесено искане за постоянния им арест. 

Ръководител на престъпната група бил именно действащ дългогодишен служител на НСО. Той е и офицер. Мъжът обезпечавал охраната на физически лица и масови мероприятия. Имал специални умения с взривни устройства и вещества. Установено е, че именно той е приел поръчката за убийството на Марангозова. 

Тримата проучвали внимателно навиците, имената на роднините и маршрутите на жертвите си. Разследващите са установили, че Марангозова била следена с помощта на GPS тракер. В личния автомобил на офицера било открито устройство за проследяване и подслушване. Той е играл логистична роля в групата, заявиха от прокуратурата. 

Техническа експертиза на мобилен телефон – комуникация с действащи магистрати адвокати, бивши министри, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа. Обменяли доклади, документи на бг граждани, включително постановления на РП и номера на преписки и дп. Ще се направи преценка дали да бъдат отделени други материали за търговия с влияние на съдии и прокурори.

Предполага се, че поръчителят е имал неуредени финансови взаимоотношения с жертвата. Той предал на килърите регистрационния номер на автомобила и, както и марката и цвета му. Моторът, който бе открит вчера в язовира край Чепинци, бил закупен по интернет. Извършителите сменили цвета и визията му. 

На 10 октомври миналата година жертвата била проследена именно с този мотоциклет. Убиецът носил букет от рози, зад който скрил пистолета. Това категорично опровергава тиражираната информация, че става дума за убийство по любов. 

След като дръпнал спусъка, стрелецът захвърлил возилото в язовира. Установено е, че двама от участниците в групата са си разделили 50 000 лв, след като изпълнили мократа поръчка.