Пловдивчанинът Павел Георгиев е арестуваният снощи за убийството на украинската си приятелка Татяна Николаевна, предава Флагман.бг. Той е направил пълни самопризнания, съдействал е на разследващите и се е покаял за случилото се. Според информацията Павел не е бил в особено добро здравословно състояние.

Припомняме, че убийството стана снощи, след битов скандал. Жената е намерена в тежко състояние, с голяма кръвозагуба и по пътя за болницата починала. Прободната рана е била на фатално място. 

По информация на местната медия двамата се скарали сериозно, а в пристъп на ярост Павел намушкал с нож половинката си. Усещайки какво е направил, веднага се обадил на полицията, опитал да помогне на Тетяна, но тя буквално издъхнала в ръцете му.

Той е съдействал на разследващите и разкрил детайли по убийството. В момента Павел Георгиев, който е от Пловдив и по последна информация е на 63 години, е в ареста и освен здравословните проблеми е съсипан и емоционално – плаче и не може да повярва какво е сторил в момент на афект.

Информацията не се потвърдждава от съседи на семейството. Пред кореспондент на TrafficNews.bg те разказват, че двойката била особена и не поддържала социални контакти. С тях живеела майката на Павел, която била на легло. Преди да извърши зверството, мъжът напазарувал на възрастната жена за 2 седмици напред. 

По непотвърдена информация някои от съседите са напуснали жилищния комплекс до дискотека "Ориндж" където се разигра кървавата баня. Те са се преместили в жилищата си в Бургас и отказват да се върнат от страх. Разказват, че са видели Татяна да лежи гола на терасата, обляна в кръв. 

Според очевидци сигналът до 112 е подаден от съседи, които са видели окървавеното тяло на терасата. Мъжът бил хванат на вратата, докато се опитвал да избяга. 

Татяна оставя дъщеря, а Павел има син. Децата не живеели при тях. 

Мярката за неотклонение на Павел най-вероятно ще се гледа утре в Бургаския окръжен съд.