Пловдивчанин наби свой съсед след обида към дъщеричката му. Спорът бил заради пакет слънчоглед, който детето бутнало по време на игра. Заради това си избухване таткото бе санкциониран с 1000 лева глоба за причиняване на лека телесна повреда.

Скандалът се разиграл точно преди една година в пловдивския квартал Кючук Париж. Пред една от панелките, група деца, между пет и осем години си играели, а близо до тях, на пейка, седели мъж и две жени. В разгара на забавленията едно от хлапетата – момиченце, без да иска бутнало пакет със слънчоглед, намиращ се на пейката.

Ядосани от това тримата пенсионери, нахокали детето и го изгонили. От думите на по-възрастните момиченцето се разплакало и се прибрало у дома, където разказало през сълзи всичко на баща си. Детето дори споделило и думите, с които съседите го нарекли – „пикла с пиклите“. Като чул тези думи, таткото се ядосал и решил да потърси сметка от комшиите си, защо обиждат детето му.

Слязъл и започнал да вика по мъжа и двете жени на пейката. Той ги попитал защо са направили забележка на детето му, като им заявил, че само той има право на това. Започнал спор, който прераснал в скандал. Комшията решил да стане и да обясни ситуацията на афектирания си съсед, но последният му посегнал и го бутнал на земята. Това не било всичко – ядосаният татко започнал да налага падналия с юмруци и шутове.

Стъписани двете жени веднага се намесили и разтървали мъжете. Всичко приключило и всеки си поел по пътя.

Ден по-късно битият подал жалба в полицията и си извадил медицинско за травмите. Лекарите са констатирали, че на пострадалия е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето и главата, кръвонасядане и оток по лицето, довели до страдание, без разстройство на здравето.

Преди седмица таткото получи своето наказание за действията си. Пловдивският Районен съд го освободи от наказателна отговорност, като му се наложи административно наказание. Размерът на глобата е 1000 лева, както и разходите по делото. Наказанието е минимално, като мотиви за това са липсата на предходна съдимост и въобще на криминални прояви на обвиняемия, изявеното самопризнание и критичност към извършеното, обстоятелството, че обвиняемият е трудово ангажиран, издържащ едно непълнолетно дете. 

Решението подлежи на обжалване.