Петима пияни или дрогирани шофьори в Пловдивска област се озоваха в ареста през последното денонощие.

В Четвърто РУ е задържан мъж, шофирал под въздействие на наркотични вещества. Проверката е извършена на 21 май около 22,40 на бул. „Княгиня Мария Луиза” в Пловдив. Тестът за употреба на наркотични вещества отчел, че 34-годишният водач на лек автомобил "Форд Фокус " е употребил амфетамин и марихуана.

Бързо производство е започнато и срещу 65-годишен хасковлия, който бил задържан от служителите на РУ Асеновград да шофира лек автомобил „Мерцедес С” след употреба на метамфетамин. Проверката била извършена в следобедните часове на 21 май на улица „Цар Иван Асен II“. Мъжът има предишни прояви по същата криминална линия.

В ареста на районното е задържан и 25-годишен от село Леново за извършено престъпление. На 21 май около 22,00 ч. униформени служители спрели за проверка водач на лек автомобил „Ауди А4”. Мъжът зад волана шофирал под влияние на амфетамин и марихуана, установено с техническо средство.   

През изминалото денонощие в ареста на две от районните поделения на ОДМВР Пловдив – в Първомай и Раковски, са задържани двама водачи, шофирали след употреба на алкохол. При проверка един час преди полунощ на 21 май е задържан 34-годишен мъж от село Дълбок Извор.  Дрегерът отчел, че водачът на лек автомобил „Рено Меган” е седнал зад волана на превозното средство след употреба на 2,76 промила алкохол. Случаят е документиран от служители на РУ Първомай.

Бързо полицейско производство е започнато и срещу 23-годишен пловдивчанин. В 01,15 ч на 22 май служителите на районното управление в Раковски спрели за проверка на бензиностанция „Егер” в населеното място лек автомобил „Дачия сандеро”. Водачът силно лъхал на алкохол и отговарял несвързано на контролните въпроси на проверяващите. Алкохолната проба отчела, че младият мъж зад волана е употребил 1.57 промила.