Един от най-колоритните и безспорно с най-динамичен живот квартал в Пловдив, това е Столипиново. Освен с етническото си разнообразие, махалата се отличава и с криминално такова. Почти всеки ден органите на реда се отзовават на сигнали за гонки, скандали, побои и шумни купони.

 Свадите са нещо обичайно, а семейните скандали са част от обичаите и местен темперамент. Така и преди седмица, когато екип на Шесто районно е бил изпратен на сигнал, че мъж бие жена си и й е отнел личната карта. Привидно обичаен случай, но историята приключва с див каубойски екшън.

Около 20:00 часа столипиновец употребил голямо количество алкохол. Повлиян от градусите на питиетата, той започнал да се заяжда с жена си и дъщеря си. Към по-възрастната започнали нападки и обиди. Мъжът дори и взел личната карта, ударил я и започнал да я изнудва за пари, за да й върне документите.

Семейната свада станала достояние на цялата улица, където живее семейството. Повикана била полиция. На място пристигнали двама униформени. Още при вида на патрулката, пияният столипиновец се нахвърлил към жените. Дъщеря си ударил по челото, а на половинката си забил звучен шамар. Полицаите веднага се намесили, но вместо да усмирят мъжа, той още повече озверял. Свил юмруци и започнал да посяга по униформените.

След минути, пияният хулиган бил повален на земята. Сложени му били белезници и откаран в районното. Там се сдобил с акт по указа за борба с дребното хулиганство. Освен това преспал и зад решетките. Ден по-късно, вече изтрезнял, бабаитът се изправил пред Районен съд за определяне размера на наказанието.

От справката за съдимост става ясно, че мъжът е осъждан и преди. Той е без образование и работи зад граница. И тъй ката предишните му наказания не са го възпитали, магистратите решили, че глоба няма да стресне побойника. Те го наказали с 2 дни престой в ареста. В своя защита мъжът не признал вина. Той споделил, че да биеш жена си е нещо нормално, а що се отнася до агресията срещу полицаите, нищо от случилото се не било така, той бил кротък и никога не е посягал. Така столипиновецът ще прекара 48 часа на топло. Семейните свади са нещо нормално и в другите етнически квартали.

Само преди 3 дни, полицаи на Трето районно са вдигнати на крак заряди скандал в Шикер махала. Очевидци не закъсняха и с качването на клип в любимата интернет платформа Тик-Ток. На кадрите от видеото, което е качено в акаунт с името „MALCO” се вижда настъпилата суматоха в етническия квартал.

След семеен скандал: Шекера се напълни с полицияОчевидци на свадата качиха клип в Тик-Ток