Втори ден колата, участвала в зрелищна гонка в Пловдив, стои като паметник на културата на улица „Найчо Цанов”. Припомняме, че надпреварата стана по обяд в неделя. Към 12 часа служители на сектор Специализирани полицейски сили подали сигнал за спиране на лек автомобил Пежо в района на Централна гара. При приближаването им обаче колата потеглила и се отправила през Сточна гара към ЖР Тракия. Със служебния микробус униформените последвали пежото, в подкрепа се включили и други полицейски патрули.

Около Лидъл в Тракия гоненият автомобил ударил един от служебните автомобили и нанесъл леки материални щети. Продължавайки през Мебелна къща към центъра, до бензиностанция на Найчо Цанов колата се блъснала последователно в две дървета. Задържани са 25-годишният неправоспособен водач, чиято алкохолна проба отчела над 0,9 промила, и 19-годишният му спътник. 

Полицай е с премазан крак след гонката в Тракия СНИМКИВиновният водач бил пиян

Пежото и към този момент се намира в тревните площи на тротоара на натовареното трасе. За това сигнализираха пловдивчани в социалните мрежи. Автомобилът е без регистрационни номера, с отворен страничен прозорец и изпотрошена предница.

25-годишният шофьор, Марин А., освен че е бил без книжка, има зад гърба си солидна криминална история. В досието си той ще добави и причиняване на лека телесна повреда на униформен.

От прокуратурата в Пловдив съобщиха за TrafficNews.bg, че спрямо шофьора е повдигнато обвинение по член 270 за противозаконно възпрепятсване на полицейска заповед. Той е с взета прокурорска мярка 72 часа, която изтича в четвъртък. Тепърва от държавното обвинение ще решават дали да му бъде поискана мярка за неотклонение.

Марин и спътникът му – 19 годишният Сашо Д., се изправили пред съдия, за да дадат показания за зрелищния инцидент, научи TrafficNews.bg.