Петима мъже бяха арестувани в Индия и обвинени в отвличането и многократното изнасилване на японска студентка, съобщи Би Би Си. По-рано Асошиейтед прес съобщи за трима арестувани във връзка със случая.

Според полицията в източния индийски град Колката драмата се е разиграла на най-малко два адреса в продължение на над един месец, започвайки от 23 ноември.

Става дума за организирана банда, заподозряна, че взема на прицел сами жени туристки.

Полицейският комисар на най-големия индийски град Палав Канти Гош съобщи за Би Би Си, че двама от задържаните, които били братя, установили контакт с 23-годишната японка веднага след пристигането й и настаняването й в хотел в популярен туристически квартал, като се представили за туристически гидове.

Единият от тях дори говорел добре японски. Предложили й обиколка за разглеждане на забележителности, но я завели в крайбрежен курорт в щата Западна Бенгалия, където започнали да я изнасилват поред, като откраднали и около 1200 долара, използвайки банковата й карта.

После я отвели в Бод Гая - най-свещеното място на будизма, известно и като център за поклонение и туризъм. Там я предали на другите членове на бандата.

Жената била държана като сексуална пленница повече от месец.

В края на декември тя успяла да избяга и да се върне в Колката, където потърсила помощ от японското консулство.

Петимата насилници били арестувани в Бод Гая и в Колката. До залавянето на някои от тях се стигнало чрез засичане на разговори по мобилните им телефони.

В момента полицията издирва и други членове на бандата. За някои от тях се знае, че говорят отлично японски.

Няколко случая на групово изнасилване, включително и на чужденки, добиха широка гласност в Индия през последните две години и поставиха остро проблема за сексуалното насилие в страната.

Законите срещу изнасилвачите станаха по-сурови, но според анализатори не са се превърнали в спирачка пред насилниците.

TrafficNews.bg