Тежка нощ изкараха екипите на Спешна помощ-Пловдив заради пътните инциденти през изминалата нощ.

Млад мъж и момиче са в тежко състояние след инцидент на пътя между Пловдив и Карлово. Сигналът е подаден минути преди 5 часа сутринта.
Мотоциклет „Ямаха” без регистрационни табели се е врязал в мантинела в участъка между селата Труд и Граф Игнатиево.
„В болница с опасност за живота са транспортирани 25-годишният неправоспособен водач от Пловдив и спътничката му на 17 години.”, съобщиха за TrafficNews.bg от МВР-Пловдив.

Взети са им кръвни проби за алкохол. Местопроизшествието е огледано от полицаи от Труд, образувано е досъдебно производство. Продължава работата за изясняване на причините, довели до пътния инцидент.

При друга катастрофа неправоспособен шофьор бе ранен в Карлово. По първоначални данни, около 18.50 часа в събота, на ул. „Хан Крум” лек автомобил „Опел” излязъл вдясно извън пътя и се блъснал в бетонен стълб. След кратко издирване бил установен водачът на колата, който напуснал местопроизшествието – 52-гоишен местен жител. „Допълнителна справка показала, че карловецът е управлявал автомобила с отнета шофьорска книжка в рамките на административно наказание.”, казаха още от полицията.

Мъжът е настанен в болница за наблюдение. Взета му е кръвна проба за алкохол. Работата по случая продължават служители от РУ – Карлово.

И още един тежък инцидент. Двама водачи пострадаха при катастрофа вчера в село Неделево. Сигналът е подаден в 16 часа. На място служители от Районното управление в Труд установили, че на кръстовище в селото, при извършване на ляв завой лек автомобил «Нисан», управляван от32-годишен пловдивчанин, отнел предимството и блъснал лек автомобил «Ауди» с 25-годишна шофьорка от София.

Екипи на Спешна медицинска помощ са откарали мъжа и жената в болница, където са настанени за наблюдение. Алкохолните проби на двамата са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

TrafficNews.bg