Избягалият затворник Владимир Пелов е прострелян от 39- годишния Марио Панчев, който е криминално проявен, осъждан е, но не е лежал в затвора. С Пелов са имали вражда, по непотвърдена информация е заради жена, предаде Нова ТВ. Стрелецът също е ранен, направена му е животоспасяваща операция.

Престрелка и убит в Ботевград! Вероятно жертвата е избягалият затворник!Цяла нощ продължи огледа на мястото на инцидента

Инцидентът стана снощи, малко преди полунощ в Ботевград. Няколко часа бяха нужни на прокуратурата и МВР да потвърди, че убитият наистина е Пелов, когото всъщност издирват от няколко месеца след бягството от затвора. Причината за бавното установяване на самоличността е фактът, че мъжът не е имал в себе си никакви документи. МВР съобщи официално, че снощи в града е имало престрелка, без да уточнява подробности кой е участвал в нея.

Марио Панчев е в много тежко състояние. Това съобщиха от „Пирогов“, където той е бил откаран след престрелката с избягалия затворник Владимир Пелов. Панчев е прострелян в горната част на корема. В момента е на апаратна вентилация. „Медицински и хирургически каквото трябва е направено. Опериран е коремът и гръдният кош“, обясни лекуващият го лекар. Засегнати са вътрешните органи на Панчев, има и кръвоизлив. 

Екипи на полицията са на място и са отцепили района.

Простреляният сутеньор бере душа, убитият е затворникът беглецПолицията е отцепила района на престрелката