Засилено полицейско присъствие има в този час в Пазарджик заради убийството на 34-годишната говорителка на община Пазарджик и началник на кабинета на кмета – Татяна Стоянова.

„Не може да се каже какъв е мотивът, не е подавала никакъв сигнал от жертвата за това, че се страхува за живота си или че има някаква опасност за нейния живот.”, заяви пред TrafficNews.bg говорителят на полицията в града Мирослав Стоянов.

Той уточни, че сигналът за това тежко умишлено престъпление е получен към 18,40 часа на телефон 112 за това, че млада жена е намерена в безпомощно състояние в гаража си. На място незабавно са пристигнали полицаи и екип на Бърза помощ..

„Установено е, че се касае за млада жена – на 34 години, тя е наша близка и приятелка, всички добре я познаваме. Простреляна е в областта на главата и е починала на място.”, уточни Стоянов.

Извършителят се издирва, като за момента няма задържани.

„Целият периметър е блокиран от полиция в момента, защото продължават процесуалните действия, включително щателен оглед, уведомена е и Окръжна прокуратура, но се касае за тежко умишлено престъпление.”, добави говорителят на полицията в Пазарджик.

Има засилено полицейско присъствие в Пазарджик в този час. Разпитват се съседи, издирват се записи от камери.

Убиецът е причакал пиарката на кмета, докато тя паркирала автомобила си. Жената е застреляна с два куршума. Татяна Стоянова е шеф на кабинета от 2007 година, когато Тодор Попов печели първия си мандат. Тя беше координатор и говорител на всички основни звена в администрацията на община Пазарджик. Хора от общината я сочат като "дясната ръка" на градоначалника. Убитата дълги година е била журналист. Тя не е семейна и няма деца.

Още по темата – ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg