43-годишната Боянка Звискова е била зад волана на реното, размазано от турското ауди на надлеза на Скобелева майка снощи. Жената е шивачка в пловдивска фирма, а на предната седалка до нея пътувала дъщеря й Борислава, за която ударът също се оказал фатален. Само преди няколко месеца момичето е била абитуриентка. На задната седалка на опела е пътувал главата на семейството- Цвятко. Той е в болница и все още не знае за трагедията, която го е сполетяла. Мъжът е работник в Стъкларския завод. Борислава е единствено дете на Звискови. 

Семейството живее в блок в ЖР "Тракия" , преместили са се там преди 5 години, когато Борислава започнала да учи в гимназия. Съседите не знаеха за тежкото произшествие и бяха в шок от жестоката новина.

"Бяха много възпитани и сериозни хора. От сутрин до вечер работеха, грижеха се за дъщеря си. Това е ужасно!", коментира  за  TrafficNews.bg възрастен мъж от етажа, на който са живели жертвите. Само домоуправителят  на входа бе информиран, тъй като сутринта му се обадили от полицията. Съседите не знаят от къде са се връщали Звизскови във фаталната вечер. Предполагат, че са били някъде на гости в близко село, тъй като през деня са ги видели пред блока. 

Припомняме, че зверският сблъсък стана снощи около 20.40 часа на надлеза на Скобелева майка на пътя за Скутаре. Турски гражданин, който бил зад волана на лек автомобил “Ауди” с немска регистрация, предприел неправилно изпреварване и навлязъл в лентата за насрещно движение, където се блъснал челно в лек автомобил “Опел” с пловдивска регистрация. От “Ауди”-то, в което пътували трима турски граждани, е хоспитализирана 39-годишна жена, а на 19-годишен младеж е оказана медицинска помощ. Алкохолната проба на водача, също на 39 години, е отрицателна. Според наши източници чужденецът пътувал за Турция и бързал да се прибере.  Работата по случая продължават служители от сектор “Пътна полиция”. 

Още за катастрофата и снимки от колата-ковчег вижте ТУК!

TrafficNews.bg