Тежка катастрофа стана преди броени минути на кръстовището на булевард ”Руски” и „Любен Каравелов” в  Пловдив. Лек автомобил Пежо 306 блъсна моторист. Леката кола е отнела предимството на движещия се по булевард  „Руски” в посока Централна  гара водач на мотор. Пострадал е 16 годишният Валентин Волнев, който е от Строителния техникум. Репортер на TrafficNews.bg се оказа на мястото на инцидента секунди след като той беше станал и повика линейка. Пострадалият е със счупена ръка и с охлузвания по тялото. Екипът на бърза помощ пристигна за около две минути на произшествието.

„Засече ме и ме блъсна. Заради такива като тази всеки ден умират мотористи” заяви пред репортер на ТrafficNews.bg младото момче.

„Не го видях, имаше автобус, продължих. Изведнъж той ми изскочи” твърди шофьора на лекия автомобил, която е на средна възраст.

Момчето от своя страна разказва, че е карало с разрешената скорост. Въпреки че е на 16 години той има книжка. Разказва, че кара мотор от 4 клас и досега не му се е случвало подобно нещо. Валентин познава блъснатия  в началото на месеца Демир Василев при друга катастрофа в мотор. За съжаление неговия приятел продължава да бъде в кома. В момента бърза помощ преглежда пострадалия, а екип на полицията разпитва участниците в инцидента.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg