Първият сняг, който падна този уикенд в Пловдив, извади дрифтърите от Столипиново по паркингите на големите супермаркети. Читател на TrafficNews сигнализира за два автомобила – мерцедес и БМВ, които въртят гуми в тъмните часове на съботния ден.

Действието се развива на паркинга на „Кауфланд” на бул. „Цариградско шосе”, а дрифтърите сами са запечатали изпълненията си и след това са ги качили в социалната мрежа Tik Tok. Видеоклипът е бил свален от платформата и от профила на абоната с никнейм “pusatcakir23”. Според информация от нашият читател, дрифтърът живее в пловдивския квартал Столипиново.

Бърз преглед на старите публикации на мъжа показва, че той е собственик на едната от колите – мерцедес с регистрационен номер РВ 0206 НВ. От публикуваните снимки в профилът му се вижда, че освен, че парадира със скъпата си кола, се опитва и да демонстрира висок социален статус, показвайки пачки с пари и скъпи вещи.  На една от снимките дори се вижда как въпросният мъж размахва пистолет, позирайки до същия мерцедес. Няма информация дали оръжието е законно притежание.

Междувременно до медията ни постъпи и още един сигнал за мъже от махалата, които дрифтят в близост до училище "Пенчо Славейков". Във видеото е отбелязан потребител Angel Antonov, който се предполага, че е шофьорът на автомобила. 

Според Закона за движение по пътищата за дрифт водачите могат да отнесат глоба до 3000 лв. и да останат без книжка за срок до 1 година. Ако водачът нарушител не е собственик на превозното средство на място при констатиране на нарушението се издава ѝаповед за прилагане на административна мярка , с която временно се спира от движение МПС-то за срок от три месеца.

Припомняме, че само преди седмица, след тежката катастрофа при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, от прокуратурата, МВР и НАП обявиха, че започват проверки на системни нарушители на пътя. Акция „лукс” ще установява произходът на средствата на собственици и ползватели на луксозни автомобили, за които има данни, че са от нерегламентирана дейност, съобщиха от държавното обвинение.

Стартира акция "Лукс"! Дано само да не катастрофира като "Хеликоптер"Ако целта е само за туширане на недоволството в обществото, не след дълго медиите ще отразяват поредната катастрофа с фатален край