Апелативният съд във Варна отмени предсрочното освобождаване на Георги Желязков, осъден за убийството на Мартин Борилски в Париж през 2000 година, предава БНТ. Преди месец Варненският окръжен съд постанови, че Желязков може да бъде освободен условно предсрочно, но апелативните съдии прецениха това като необосновано и незаконосъобразно. При произнасянето си Апелативният съд прие справка от Затвора-Варна, според която Желязков е изтърпял фактически 9 години, 7 месеца и 18 дни лишаване от свобода и се е поправил достатъчно.

Становището на мнозинството в съдебния състав е, че към справката е подходено формално и осъденият не се е поправил достатъчно. Мартин Борилски, студент в Париж, бе убит в квартирата си на 18 юли 2000 година, след ДНК експертиза бе установено, че убийците са Георги Желязков и Стоян Стоичков

През 2010 година Върховният касационен съд потвърди присъдите им – 19 години затвор за Желязков и 17 – за Стоичков. На 20 февруари тази година Апелативният съд потвърди условното предсрочно освобождаване на Стоичков при 5-годишен изпитателен срок. Определението, с което Желязков остава в затвора, е окончателно.