Делото срещу Петър Маринашки, обвинен в тежката катастрофа край Кадиево, бе отложено за друга дата. Ход на разпоредителното заседание не бе даден. Причината - обвинителният акт не е бил връчен на Маринашки и на защитата му в законовия 7 дневен срок.

Днес адвокат Давчев е получил книжата, а на клиентът му е връчена призовката и обвинителния акт вчера от районното в Стамболийски.

"Необходимо ни е време, за да изготвим защитната си позиция. Днес ми бяха предоставени всички книжа", заяви адвокат Йордан Давчев.

Междувременно близките на починалите момчета подадоха молби за конституиране като частни обвинители. Преди заседанието адвокатите заявиха, че няма да подават на този етап граждански искове.

„Трагедията е голяма. Има едно гробище хора избити, цяло гробище. Няма мантинела на този път, има само дървета. Можеше да се спасят, ако нямаше дървета и има мантинела“, коментира в съда Георги, близък на Маринашки.

Пред сградата на съда стана ясно, че Петър Маринашки е причинил само за една година две катастрофи. Освен това няколко пъти е бил глобяван по закона за движение по пътищата.

"Всички катастрофи са станали в Стамболийски, само с материални щети", каза адвоката на семейство Баракови.

Преди мелето край Кадиево: Виновният шофьор е причинил още две катстрофиПетър Маришки е бил глобяван за нарушения на пътя няколко пъти

Тази сутрин пред съдебната зала се събраха десетки близки на загиналите в мелето Виктор Василев и Тодор Бараков. Причината е наложената мярка за неотклонение спрямо виновника за мелето – Петър Маринашки, който е пуснат на свобода под парична гаранция от 2000 лева. Близките на двете момчета настояват за справедливост и ефективно наказание.

Близки на загиналите момчета край Кадиево: Два човешки живота не струват 2000 леваДесетки се събраха пред съда с искане за задържане на виновника на мелето