Второ мъртво тяло откриха току-що в руините на срутилия се хотел "Вероника" на Слънчев ден. Тялото е намерено е котелното помещение, в резултат на дейностите по разчистването на отломките. От тоновете бетон, които са премазали един от работниците, тялото е неразпознаваемо. Поради тази причина все още не са уведомени и близките на изчезналите, тъй като още не се знае за кого от тримата става дума. В помещението, в което е намерен втория загинал са влезли следователи за оглед. Водят се оперативно-следствени действия и докато те текат, дейностите по разчистването на останките са прекратени. 

Изчаква се пристигането на съдебна медицина. Тъй като по тялото няма отличителни белези, по които да бъде разпознато, за да бъде идентифицирано ще се прави справка в полицията. 

Междувременно напрежението сред близките на затрупаните работници отново започна да расте. Хората недоволства, че никой не им дава информация. За да ги успокоят излязоха кметът Иван Портних и областния управител Стоян Пасев. Двама изнесоха официално информацията за намереното второ тяло, но уточниха, че все още не се знае за кой от тримата става дума.  

Междувременно стана ясно, че мистериозният "господин Георгиев" - началник на обекта, който вкарал работниците и им разпоредил да дърпат колоните на първия етаж на хотел "Вероника", е задържан. Пред БНТ работници от обекта заявиха, че той им казал да къртят носещите колони, след което ще имат време да избягат, преди сградата да падне. По непотвърдени данни той се казва Георги Георгиев.

2/3 от отломките от сградата са вече разринати, заяви шефът на Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" комисар Тихомир Тотев. До утре по обяд се очаква да бъде разчистена и останалата една трета.

23 души и два багера работят на мястото на инцидента. 11 са спасителите от Гражданска защита. 8 са от общината. Включили са се да помагат и 4-ма от близките на затрупаните в работници. За повече техника и хора няма възможност, защото теренът не го позволява.

TrafficNews.bg