Осем души, обявени за общодържавно издирване, са били открити при полицейска акция в Нова Загора, съобщават от ОД на МВР-Сливен.

При специализираната операция от 12 до 18 часа вчера, полиция и жандармерия са затворили входно-изходните пътни участъци на град Нова Загора. Операцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен и е била насочена към противодействие на битовата престъпност.

Осемтте души са били издирвани за установяване на адрес, както и за обявени за свидетели по досъдебно производство, уточни говорителят на областната полиция Първолета Мандинска.

Проверявани са били микробуси, товарни автомобили, каруци и леки автомобили в изградени пет контролно-пропускателни пункта, мобилни екипи са патрулирали в района на близките села до града, завардени са били всички черни пътища от и към квартал "Шести". Задържан е бил 27-годишен мъж, извършител на две кражби. Разкрито е престъпление, свързано с неконна търговия с тютюневи изделия. Констатирани са 84 нарушения, съставени са 53 акта.