Личните данни на съпругата на Тихомир, който е тартор на агитката на пловдивския тим „Локомотив” Пловдив, бяха откраднати. За това сигнализира самата Юлия в TrafficNews.bg

Тя опитала да се възползва от промоция на „Макс телеком” за закупуване на таблет срещу 49 лева, който получаваш срещу договор за две години и ангажимент да заплащаш месечна такса за услугите на фирмата.

Служителка, която била представител на компанията на щанда им в МОЛ Галерия в Пловдив й обяснила, че Юлия тя трябвало да даде личните си данни, за да се провери дали има кредитни задължения и платени осигуровки.

Въпреки, че Юлия няма кредит, води се на пълен 8-часов работен ден и няма никакви задължения към държавата, тя не била одобрена за таблета.

„Когато поисках да ми върнат листа с личните данни, щом не съм одобрена, те ми отказаха. Заявиха, че моя работодател трябва с писмо да ги изиска от компанията и евентуално, ако решат, да му предадат ксерокопие. Това е напълно безумно и аз се притеснявам, че могат да злоупотребят с тях, защото записаха ЕГН, номер на лична карта и т.н.”, разказа потърпевшата пред TrafficNews.bg

Жената поискала книга за оплаквания, служителката обаче обяснила, че няма такава и отново отказала да върне листа с данните. На щанда липсвал и касов апарат.

„Бяхме заедно със съпругата ми. Това, което вършат от тази компания е недопустимо”, заяви съпругът й Тишо.
Те имат информация за още шест подобни случая, в които хората не са одобрени, но от „Макс телеком” са взели личните им данни без да ги върнат.

Юлия е подала жалба в Комисията за защита на потребителите. В съботния ден от компанията не отговаряха на телефоните си.
Припомняме, че от скоро „Макс телеком” имат сключено споразумение за партньорство с кабелния оператор Близу.

TrafficNews.bg