Постоянен арест е наложен на двама от мъжетe, които бяха арестувани преди повече от 10 дни заради голямо количество наркотици в пловдивско. Преди дни Окръжен съд-Пловдив сметна , че най-адекватната мярка за двамата обвиняеми е „задържане под стража” и затова ги остави в ареста.

Пловдивската полиция разкри две наркооранжерии, иззети са около 10 кг. марихуана

Припомняме, че в хода на специализирана операция Трето РУ разкри двете домашни оранжерии за марихуана в Пловдив и близкото село. На адрес на мъж в район „Северен“ е установено изолирано помещение с изградени системи за осветление, отопление и вентилация, в което се отглеждали множество канабисови насаждения в различен стадий на развитие. При процесуално-следствените действия са иззети и 8 пакета готова продукция с общо тегло 782 грама, а също и незаконно притежавана пушка.

През седмицата с успех бе белязана и акция с подобна насоченост от служителите на реда в Първомай, при която са конфискувани близо 6,2 килограма марихуана. Наркотикът бе установен под  формата на пакети и в насипно състояние в колата на криминално проявен и осъждан шофьор и при претърсване в жилището му. Той е привозвал наркотика в бидони. 

По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.