Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста ММА-боеца Сюрен Борисов. Той е обвинен в побоя на три лица пред клуб "Галакси" в Пловдив на 28 декември 2015 година, предаде репортер на TNS.bg

"Окръжните магистрати прецениха за правилно решението на Районния съд, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.", пише в тяхното решение. 

Според съдиите, доказателствата сочат, че именно Сюрен е извършил побоя над тримата и ако е на свобода, има опасност да се укрие и извърши друго престъпление. 

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Районният съд в Пловдив задържа в ареста Сюрен Борисов, който бе арестуван на 28 декември миналата година заради побой, нанесен над депутатския син Жулиен Търновалийски и още двама младежи -Мариян Николов /20 г./ и Марин Топалов /20 г./. Срещу него има повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански причини. Заедно със Сюрен беше задържана и 26-годишната Пепи Мошукова, която обаче впоследстие беше пусната на свобода.

Според съдията по делото – председателя на Районния съд Иван Калибацев, ММА боецът действително е извършил това, в което е обвинен – нападнал е трите момчета. Той опроверга тезата на защитата, че две от момчетата са препречили колата, а третият е влязъл вътре в купето до кръста и започнал да обижда шофьорката Пепи Мошукова.

Сюрен Борисов заяви пред съда: "Аз съм потърпевш, бях нападнат, обиждан и удрян, ръката ми е разрязана, десет пъти казах на момчетата, че не искам да влизам в конфликт. За цяла вечер бях пил само 3-4 бири, бях напълно адекватен, затова направих всичко възможно да избегна проблемите, но тези момчета бяха много агресивни и обиждаха момичето."

По-късно бащата на 19-годишния Жулиен - депутатът Георги Търновалийски, каза, че обмислят и те, заедно с другите двама пострадали, да се включат като частни ищци.

"Това, което ще искаме като обезщетение, ще го дарим на бедни деца. Разбирате ли, страшно, е като си помисля какво е можело да се случи. И не защото тук жертва е синът ми. Постоянно стават такива инциденти, които завършват понякога с фатален край за съжаление", коментира народният представител.

Адвокат Елдъров каза, че всъщност, тъй като се касае за леки телесни повреди, в подобни дела обикновено потърпевшите си търсят правата по частен път, но в случая акцентът е изместен по причини, които са извън правораздаването. Вероятно защитата визираше факта, че бащата на Жулиен е депутатът Георги Търновалийски. Адвокатът посочи също, че по този случай е бил мобилизиран огромен полицейски ресурс.