Районна прокуратура - Сандански е повдигнала обвинение на 30- годишен мъж от Петрич в противозаконно лишаване от свобода. Поводът е починалият гей пред хотел в курортния град. Около 2 часа през нощта във вторник на тел. 112 бе получен сигнал за мъж на 29 години от гр. Сандански с порезни рани в областта на краката, който е постъпил за оказване на медицинска помощ във ФСМП-Сандански, където по-късно е починал. Малко по-късно полицаите задържали 30-годишен от Петрич. Той остава в ареста с прокурорско постановление за 72 часа.

Държавното обвинение продължава да събира доказателства и ще прецени дали да поиска от съда да определи мярка за неотклонение "задържане под стража".

По неофициална информация двамата мъже, наели стая в хотела, се скарали през нощта. Санданчанинът бил дрогиран и започнал да буйства, да крещи, съобщи 24 часа. Петричанинът го вкарал в банята и го заключил. След това спокойно напуснал хотела и се прибрал вкъщи. Заключеният в банята разбил вратата, на която имало и стъкло, за да излезе. Нарязал си краката, като фатално се оказало разрязването на артерията. Облян в кръв, излязъл от стаята и стигнал до фоайето на хотела, където дежурният служител го видял и повикал линейка и полиция. Въпреки бързото пристигане на екипа на Спешна помощ, мъжът починал.

Убийство в хотел в Сандански! Жертвата е на 29 годиниИма арестуван