Валентин Джевизов, арестуван заедно с Петър Истилянов и кметския наместник Цвятко Истилянов за побой и закана за убийство, отправена към пловдивчанин, се оказа пряк роднина с Жоро Джевизов – Плъха. Последният бе убит след опит за кражба от д-р Иван Димитров.

Припомняме, че Цвятко Истилянов, както и Валентин Джевизов, арестувани заедно с Петър Истилянов са привлечени към наказателсна отговорноста за закана за убийство, отправена към 39 -годишен пловдивчанин.

Ревнивецът, пребил пловдивчанин заради чат с жената му, не иска да излиза от арестаПетър не е подал жалба срещу наложената му мярка за неотклонение

Случаят с убийството на Жоро Джевизов - Плъха се въртеше години наред в медийното пространство. Д-р Иван Димитров многократно заставаше на подсъдимата скамейка, обвинен в посегателството над Джевизов.

Припомняме, че убийството беше извършено през нощта на 2 март 2018г. с незаконно оръжие. Тогава Жоро Плъха влязъл в двора на кооперацията в която живее докторът, за да краде от гаража му, а Димитров го прострелял с незаконен пистолет. Жоро Джевизов избягал, а на сутринта бил намерен мъртъв в близост до областната управа.

След 6 години съдебната сага завърши с окончателна присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено /условно/ с изпитателен срок от четири години спрямо Димитров.

 Д-р Иван Димитров - невинен за убийството на Жоро ПлъхаЛекарят обаче получи 2 години условно за притежание на незаконно оръжие

Делото за убийството на Жоро Плъха на финала, чакат решението на Апелативен съдДнес бяха изслушани пледоариите на страните и двете експертизи, изготвени от вещи лица

Оказа се, че 38-годишният Валентин Джевизов е братовчед на Жоро Плъха, научи медията ни. Бащата на убития крадец е брат на бащата на Валенти. 

Вальо има трима братя, двама по-големи и един по-малък. Преди години всички са живеели в Германия, разказаха близки до Джевизови.

По-големите братя на Валентин са добре познати във Войводиново, където в момента живеят, с прозвището „картофите” и са от Столипиново. В ромската махала на населеното място се носят мълви, че  по време на престоя си зад граница, братята са арестувани и осъждани за трафик на жени с цел проституция.По това време в Германия е бил и самия Валентин.

Последния се оказа и умел любовник. По време на делото, в което се гледаше мярката му за неотклонение, стана ясно, че Джевизов има жена, с която живее на семейни начела и от която има три деца. Тя бе и единствената, допусната в залата на Районен съд. Близките до братя Джевизови твърдят, че бившата жена на Валентин не е от ромски произход и има регистрация в Германия за проституция. Тя била вербувана от горния веднага след като родила. Дамата обаче не живее с Валентин във Войводиново, а в Прослав.

Преди седмица пък, в Окръжен съд, където Валентин обжалваше решението за постоянен арест от първа инстанция, в залата бе друга жена, представяща се за негова половинка. Момичето се оказа същото, което е управлявало колата в нощта, в която бе пребит и заплашван 39-годишният Стилян. 21-годишната Гергана е била задържана също с Джевизов за даване на обяснения, но освободена след това.

Междувременно с нас се свърза трета жена, представяща се за половинка на Джевизов, с която живее във Войводиново. Пред репортер на TrafficNews тя се представи под името Денда и разказа, как от 9 години имала връзка с Вальо.

Въпросната дама е на 50 години от пазарджишко. Тя заяви, че Валентин често й изневерявал, заради което се карали и той й посягал. Дори имала клипове, които доказвали това. При покана на репортер на медията ни за среща и за предоставяне на кадрите, Денда даде съгласия, но само ден след това отказа контакт с нас. Тя заяви, че ще изнесе вещите си от къщата на Джевизов във Войводиново и ще остане далеч от него.

„Познавам Петър, както и жена му. Излизали сме заедно. Валентин и Петър са приятели, вършат си услуги. Явно и сега Петьо е искал от Вальо такава иначе няма защо да се забърква в тази глупост”, коментира Денда за случая с посегателството.

Във Войводиново се носят слухове още, че братя Джевизови все още се занимават с намиране и вербуване на млади момичета уж с цел връзка, но целта била пласиране на платена любов зад граница.

До момента обаче доказателства в тази насока няма, но слуховете все повече будят подозрения дали Джевизов е изкусен любовник или намеренията му са били с друга цел.