Броят на иззетите антики от офисите на Васил Божков вече е 4 381. Това съобщиха от Специализираната прокуратура след поредната акция в един от офисите на "Нове" на улица "Московска". В хода на претърсванията са иззети още 771 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

Паралелно се извършват действия по претърсвания и изземвания и от помещения, находящи се на бул. „Васил Левски“ №79. Оттам са иззети още 106 броя предмета.

Васил Божков е регистрирал по надлежния ред едва 212 артефакта от колекцията си. 

Така общият им брой вече възлиза на 4381 предмета, при регистрирани от обвиняемия В.Б. по реда на Закона за културното наследство едва 212 артефакта.   

"Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им", увериха от разследването.

Гешев: Иззети са 4000 артефакта на Басил Божков при регистрирани 200Разпоределено на ДАНС да направи проверка по сметките на бизнесмена