Задържаха няколко апаши в Пловдив и областта. Вчера е подаден сигнал за откраднат велосипед от 20-годишен жител на Търговище. Кражбата станала в събота около 22.05 часа зад игрална зала на бул. „Христо Ботев“. След разследване полицейските служители установили и задържали апаша – 45-годишен криминално проявен и осъждан пловдивчанин. Срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Междувременно служител на частна охранителна фирма подал сигнал за незаконно проникване в сграда на бул. „Цариградско шосе“ около 14.00ч. вчера. На място полицаите установили 53-годишен криминално проявен и осъждан мъж, видян от охраната в опит да изнесе радиатор. С полицейска заповед той е задържан за срок от 24 часа. Материалите са докладвани в прокуратурата.

Двама младежи на 14 и 19 години пък са заподозрени за серия от кражби в Асеновград. След предприетите действия, служителите на реда установили, че в края на миналата седмица те отнели  кутии с пари от параклис и църква в града. Посегателствата са извършени с взлом. В петък били счупили страничното стъкло на таксиметров автомобил и взели сумата от 80 лева. Криминално проявените момчета са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава, уведомена е районна прокуратура.