12 години затвор за 35-годишният Преслав Наков, който опита да убие полицай при акция в Ловешко. Той ще плати и 10 хиляди лева глоба. 

Екшънът се разигра на 12 април 2018 година в луковитското село Петревене. По време на акция Наков застреля един от униформени, който е бил с бронежелетка. Разследващите имали информация, че Христо Наков и синът му Преслав произвеждат дрога. Започнали да ги следят и установили, че в къща, обитавана от тях в Петревене, отглеждат трева и екстази. Ченгетата решили да атакуват семейството вчера в 6 ч. призори, за да ги изненадат, преди да са се събудили. Тъй като имало оперативна информация, че и двамата са агресивни, полицаите взели и група за задържане. Щом нахлули в имота обаче, Преслав грабнал незаконния си пистолет „Макаров“ и открил стрелба на месо срещу спецполицаите.

Успял с един от куршумите да продупчи рамото на един от служителите, който бил със задължителната бронежилетка.

Мъжът бил арестуван, повдигнато му било обвинение, а в последствие се изправил пред съда в Ловеч за три престъпления. Той е отговарял за държане на незаконно оръжие, преработено в бойно, опит за убийство на полицаи и отглеждане и разпространение на дрога. 

В жилището си държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества: 174  броя таблетки, с общо тегло 32, 63 гр. и 10 плика със зелена тревиста маса, с общо тегло 2 623 гр., съдържаща наркотични  вещества, на неустановена стойност; фас от цигара, съдържащ марихуана и 5 плика с марихуана, с общо тегло 6, 732 гр., всичко оценими високорискови наркотични вещества на стойност 41,78 лева.