Известният наркобос Будимир Куйович, който излежава 16- годишна присъда, е арестуван по време на отпуск от затвора. Той е заловен с фалшива книжка, издадена в Португалия, докато карал "Ауди" на магистрала "Тракия". Тепърва ще се разследва как се е сдобил с подправеното свидетелство.

Черногорецът беше осъден през 2010 г. за наркотрафик, но е бил преместен от Софийския затворв в откритото затворническо общежитие в Казичене, в което режимът е по-лек. 

По време на инцидента бил в отпуск, след като го пуснали за добро поведение. В колата заедно с него били възрастен мъж и млада жена, за чиято самоличност не се знае нищо, съобщи "Телеграф".

Миналата година той поиска да бъде предсрочно освободен, но съдът отказа. Новото му провинение може да му докара още 8 години зад решетките.

Будимир Куйович беше задържанн на 31 декември 2007 година като организатор на престъпна група, вкарвала наркотици от Турция през България за Западна Европа. Само ден по-рано на ГКПП-Капитан Андреево бяха задържани 60 кг дрога на стойност 10 млн. лева, превозвана от негов съучастник.

На 1 февруари 2010 г. Върховният касационен съд окончателно призна черногореца за виновен и го прати в затвора, постановявайки и той да плати 220 000 лева глоба. По време на съдебния процес наркобосът предизвика скандал, който засегна МВР. Пред журналисти в Съдебната палата той заяви, че "докато имал бизнес в България, плащал на тогавашния вътрешен министър Румен Петков и главния секретар на МВР Валентин Петров". Твърденията му обаче не бяха доказани по никакъв начин. 

 Ваньо Танов, който малко по-рано беше подал оставка като директор на НСБОП, сигнализира за "политическия чадър над сивата икономика, стоково-акцизната контрабанда и наркотрафика" във връзка с разследването около Куйович. Създадената анкетна парламентарна комисия обаче не откри доказателства за закрила над наркотрафиканта от страна на политическото ръководство на МВР.

Куйович ще бъде настанен в Централния софийски затвор, докато чака произнасяне по новото обвинение.