Две нагли кражби, извършени от криминално проявени лица, са регистрирани този уикенд в Пловдив.

Извършител на грабеж е задържан в ареста след разследване на криминалисти на Второ РУ в Пловдив. Действията стартирали, непосредствено след сигнал, че на 9 септември по обяд на бул. “Руски” от 76-годишна жена бил издърпан златен синджир с висулка. В хода на работата служителите влезли в дирите на 36-годишен пловдивчанин, известен с криминални прояви и осъждан.

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в районната прокуратура. С прокурорско постановление мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Междувременно друг автор на подобно посегателство попаднал в ареста на Трето РУ. Около 2.30 часа в събота служителите на реда реагирали светкавично на съобщение от 22-годишна карловка, че на бул. “Васил Априлов” била нападната от непознат, който насила й отнел мобилен апарат, връзка с ключове и лични документи.

Часове по-късно в районното управление бил отведен 38-годишен познайник на полицията, срещу когото е образувано бързо производство. Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.