Адвокатка от Враца и нейната дъщеря опитали да "поръчат" действащ съдия. И двете били част от организирана престъпна група, която била разбита на 5 март тази година. Те били задържани с още две лица, спрямо които била наложена мярка задържане под стража. Самата юристка била пусната под парична гаранция, а дъщеря и - под домашен арест.

В хода на разследването, ораните на реда установили, че адвокатът и дъщеря и търсили лица от криминалния контингент, които да поставят взривно устройство в автномобила на магистрата. Днес са били извършени претърсвания и изземвания от адресите на обвиняемите.

"Отново са били иззети печати на различни институции, включително и Специализираната прокуратура, което определям като наглост и доказателство, че продължават престъпната си дейност", заяви пред журналисти говорителят на прокуратурата Сийка Милева. 

По време на обиските през март били иззети боеприпаси, бомба с дистанционно и наркотични вещества, готови за разпространение. Предстои да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо адвокатката и нейната дъщеря. Според прокуратурата те могат да извършат друго престъпление.