Двама мъже са арестувани след мегаакция на полицията край Пловдив! Те са транспортирали дрога за близо два милиона лева.

Спецоперацията се е провела във вторник от служители на областната дирекция на МВР, след постъпила оперативна информация от колегите им от териториалната дирекция "Национална сигурност".

 В следобедните часове екипите пристъпили към действия и в района на 114 км на автомагистрала „Тракия“ автопатрул на сектор „Пътна полиция“ спрял за проверка пътуващ към Пловдив тежкотоварен камион. При последвало претърсване в прикаченото полуремарке на превозното средство разследващи от отдел „Криминална полиция“ открили 5 кашона с общо 43 вакуумирани пакети с различна големина със съдържание на марихуана – общо тегло близо 61 килограма. Допълнително е иззет и плик с над 16,5 килограма синтетичен канабиноид. Установено е, че 37-годишният водач на камиона, с криминалистични регистрации и осъждан, е обявен за общодържавно издирване с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“.

Паралелно с неговото задържане, в района на 150 км на магистралата, посока Бургас, последвал арест и на 33-годишен шофьор на лек автомобил „Мерцедес“, пилотиращ въпросния камион. В колата са открити и иззети веществени доказателства с отношение по случая. 

Мъжете са арестувани и задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Те са привлечени като обвиняеми за разпространение на високорисково наркотично вещество на обща стойност 1 715 330 лева. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.