Мъж счупи челюстта на приятелката си след скандал заради закъснение. Същият се сдоби с обвинение от прокуратурата във Варна за причиняване на три средни телесни повреди. 26 – годишният Симеон и гаджето му живеели на семейни начела във Варна.

Жената била на плаж със свои приятели в района на „Траката“, когато й се обадил приятелят й да го прибере от работа. Всички си тръгнали с колата й за Варна. По пътя попаднали в задръстване, което ги забавило. Чакането изнервило Симеон и той започнал да крещи на приятелката си веднага щом се качил в автомобила. По пътя шофьорката оставила пред дома им приятелите си.  

Мъжът продължил да ругае половинката си по пътя към жилището, където живеели. Въпреки, че тя шофирала, Симеон й нанесъл силен удар с лакът в долната челюст. От удара устатата на жената се напълнила с кръв. Отбила колата на уширение, за да не предизвика катастрофа. Заявила на подсъдимия да слезе от колата й.

След като излязъл, Симеон отишъл при шофьорската врата, отворил я, хванал приятелката си за косата, за да я извлече навън. Пострадалата успяла да потегли и да се прибере в дома си. Там изнесла багажа на насилника и тръгнала към жилището на приятелите си.

Изпитвала силни болки. Потърсила медицинска помощ. Направеното образно изследване показало, че  има счупена долна челюст. Била приета в клиниката по лицево-челюстна хирургия на МБАЛ „Света Марина“ и още същия ден  оперирана. След няколко дни престой в болницата пострадалата била изписана. Състоянието й обаче не се подобрявало и жената била приемана и лекувана три пъти в клиниката.

Оздравителният процес протекъл с усложнения, две операции и трайно затруднение в дъвченето заради счупването на долната челюст и отстраняването на зъби. Въпреки проведеното комплексно консервативно и оперативно лечение, седем месеца след счупването на долната челюст, възпалителният процес в областта на костта и меките тъкани не бил овладян. Според съдебномедицинската експертиза категорична прогноза за окончателното й излекуване не може да се даде.

Подсъдимият Симеон не страда от психично разстройство, не е бил зависим от алкохол и психотропни вещества, както и не е бил в състояние на силно раздразнение, което да е предизвикано от пострадалата. По време на съвместното им съжителстване той няколко пъти е упражнявал физическо насилие над приятелката си. Насилникът не се е признал за виновен по време на досъдебното производство и е отказал да дава обяснения.

Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, той може да получи наказание лишаване от свобода до 6  години.