Двама жители на Карлово се сдобиха с присъди, след като нарушили карантината си по време на извънредното положение. Мъжете били поставени в домашна изолация, след като се прибрали от чужбина в началото на април. Единият от тях получил предписание от здравните власти на 5 април, веднага щом кацнал в София. 

В документите мъжът посочил, че ще прекара карантината на адреса си в Карлово. На 13 април била извършена проверка, по време на която той не бил на адреса си. Оказало се, че той дори не е в града, тъй като бил предприел пътуване до друго населено място. 

Подобна била ситуацията и с негов съгражданин, поставен под карантина в едно от селата в общината. Той пристигнл в България на 8 април. На 13 април обаче органите на реда не го открили на посочения от него адрес. Оказало се, че той е излязъл и е посетил обществено място. 

И на двамата мъже била определена мярка "подписка", а не след дълго им било повдигнато обвинение. Преди броени дни те са сключили споразумения с прокуратурата, като и двамата са с условни присъди. Първият от тях е получил 8 месеца, а вторият - шест месеца условно. Двете наказания са отложени с 3-годишен изпитателен срок. Така, в случай, че някой от тях бъде осъден на лишаване от свобода през следващите три години, ще трябва да изтърпи и отложеното наказание. 

Двамата ще трябва да заплатят и глоби в размер 10 000 лв.