Пловдивчанин бе осъден на пет месеца условно с пет години изпитателен срок след бой с негов съсед. Последният бил нападнат с юмруци след пътен инцидент в центъра на града.

Баща й син ремонтирали автомобил мерцедес на улица „ „Мали Богдан“, близо до кръстовището с улица „Родопи”. Те били вдигнали на крик превозното средство, а по-младия мъж бил под предния капак. Изведнъж покрай него профучало БМВ и с дясното си странично огледало ударило майстора.

Последния паднал на земята, а колата продължила по улицата. Баща му започнал да вика по водача на немското возило да спре, дори го замерил с гаечен ключ. Шофьорът обаче дори не намалил.

Баща и син хукнали след колата, която спряла на съседната пряка. Водачът й още не бил слязъл от нея. Ядосан по-младият пловдивчанин отворил предната лява врата и започнал да налага шофьора. Оказало се, че същият дори не разбрал, че е блъснал съседа си.

Събрали се хора от квартала, а биячът си тръгнал. Момчето от БМВ-то кървяло от носа. Негов братовчед му се притекъл на помощ, като междувременно повикал полиция.

Органите на реда пристигнали на място и заварили ранения мъж. Свидетели разказали какво се е случило и посочили кой е биячът. Побойникът бил задържан, а малко по-късно бил привлечен в районното и баща му.

На следващия ден пострадалият мъж посетил Съдебна медицина. След извършения преглед, лекарите констатирали, че на пловдивчанина са му причинени оток и разкъсно-контузна рана в областта на устата. С документите пострадалият подал жалба в прокуратурата.

В същото време баща и син били глобени с акт за проява за дребно хулиганство. След сигнала до държавното обвинение било образувано производство за причиняване на телесна повреда.  По-младият мъж се сдобил с обвинителен акт и бил изправен пред съда.

След серия от заседания побойникът получил и своята присъда. Той бил наказан с 5 месеца условно, с изпитателен срок от 5 години. По време на делата, обвиняемият е твърдял, че жертвата всъщност е той. Дори е били представил съдебно-медицинска експертиза, в която е упоменато, че е получил счупване на ребро в следствие от пътния инцидент. Въпреки това обаче, съдът е приел, че са налице хулигански подбуди в действията на побойника и го е признал за виновен.