47-годишен мъж от Кърджали е обвинен в лихварство. Окръжната прокуратура внесла обвинителен акт срещу него за това, че  извършил банкови сделки, без да притежава необходимата лицензия, в качеството си на физическо лице. Това продължило от месец януари 2016 г. до месец март 2020 г.

През посочения период мъжът предоставил на различни лица парични средства под формата на кредити срещу задължение на същите да му върнат получените в заем суми, ведно с лихва върху тях, като с дейността си е причинил другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи, съобщават от прокуратурата. 

На неустановена дата между януари 2018 г. и декември 2019 г. лихварят заплашил жена с насилие и побой над нейни близки. Целта била да й "отпусне" заем в размер на 15 000 лева.

Разследването започна след проведена специализирана полицейска операция на територията на гр. Кърджали на 10 март 2020 г. Мъжът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Окръжна прокуратура-Кърджали да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.