Трима апаши, плячкосвали наред в селата Пищигово и Черногорово, се сдобиха с обвинения. Мъжете на 29,35 и 39 години са вилнели из населените месата повече от месец, като през това време са ударили три къщи. Те са задигнали оборудване за над 3000 лева, като последната кражба е била преди по-малко от 2 седмици.

Тримата обвиняеми бяха установени и задържани при Специализирана полицейска операция  на ОД на МВР – Пазарджик за противодействие на битовата престъпност, проведена на 14 февруари. Още тогава TrafficNews съобщи, че са разкрити 12 домови кражби, за които са образувани досъдебни производства. Извършителите са четири лица, осъждани многократно. 

Проверени са 99 моторни превозни средства, 105 лица, съставени са 22 фиша и един акт за установяване на административно нарушение. 

Трима от задържаните днес се изправеха пред Районен съд – Пазарджик, където им бе взета мятка за неотклонение „задържане под стража”. От разследването става ясно, че мъжете влезли в три къщи, две от тях в Черногорово и една в Пищигово, след като взломили  входните врати и катинари с техническо средство – подбран или подправен ключ. От помещенията отнели медни и бакърени съдове, електрожени, кабели, акумулатори, ъглошлайф и други вещи. 

Спецакция край Пазарджик! Разкриха 12 домови кражби, четирима са арестуваниДопълнително е разкрита и още една домова кражба, извършена от непълнолетен