Двама крадци, които нанесоха побой на 75-годишната жена от Белово, са отнели 13 лева, три стари телефона и бутилка вино. Двамата са стари познайници на полицията опитали да се укрият, но били заловени от униформените.

„Аз посегнах при тропота да запаля лампата. Те ми хванаха ръцете и ме повалиха на земята, почнаха да ме ритат.”, разказа пред GLAS.bg пострадалата Йорданка Кюркчийска.

Спомня си, че влезли през малко прозорче около 1,30 часа през нощта. 

„Никое дете не трябва да вижда майка си в такова състояние”, казва дъщеря й Румяна Стойкова.

Още вижте във видеото на GLAS.bg:

Крадците ремонтирали навеса на жената преди година и сега се върнали, за да търсят спестявания. Открили само 13 лева и три стари мобилни телефона.

„Ритали са я, в главата са я били, влезли са в мазето, разтворили са лозарска ножица и с острието са я боцкали. Повикала е, затискали са й устата. Влачили са я по стълбите, за да я върнат вътре”, каза още Стойкова.

Полицаи от няколко града участвали в акцията по задържането на крадците, които имат няколко присъди зад гърба си. Единият излязъл от затвора преди две години, където лежал заради грабеж.

 „Намерени са част от вещите, отнети от възрастната жена и единият е направил пълни самопризнания.”, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

„Много добре са знаели, че трябва да заличат следите и да се укрият. По тази причина са задържани на различни места – единият в София, а другият в Ботевград, където са се били скрили.”, поясни зам.-директорът на МВР-Пазарджик Светослав Телбизов.

Нападателите остават в ареста. Тях ги грози затвор от 5 до 15 години. 

Зверство! Двама ритат и влачат възрастна жена в дома ѝ край ПазарджикДвама мъже я влачели, крещели "Къде са столевките"