Контрабандист, опита да прекара близо 3килограма марихуана през границата. Той е бил засечен от митничарите и след проверка е открита дрогата. Мъжът е задържан, а днес Апелативен съд - Пловдив му наложи постоянна мпрка "задържане под стража".

Срещу мъжа е повдигнато обвинение, за това че на 15 януари в съучастие с друг обвиняем е направил опит за контрабанда на 2.840 килограма марихуана  през ГКПП „Капитан Андреево“.  Иззетият наркотик е на стойност 11 360 лева.

Делото по искането за промяна на мярката за неотклонение се разгледа при провеждане на  видеоконферентна  връзка с ареста в Свиленград, където се намира обвиняемия, а съдът, прокурорът и адвокатът бяха в съдебната зала в Пловдив.

Според Апелативен съд – Пловдив към настоящия момент по досъдебното производство, което е водено срещу обвиняемия, са извършени редица процесуално-следствени действия, които по никакъв начин не разколебават обосноваността на предположението, че именно той е извършил престъплението, в което е обвинен.

По отношение на останалите две предпоставки, съдът счита, че с оглед събраните до настоящия момент доказателства и предвиденото в закона тежко наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева, опасността обвиняемия да се укрие не е намаляла, но няма опасност той да извърши престъпление.