Студентите Василка Димитрова и Христо Елкин, които със скрита камера заковаха професора от УХТ - Николай Банков, искал 300 лева за тройка, отново ще се изправят пред магистратите. Двамата ще бъдат преразпитани относно записите от тайното устройство.

Припомняме, че професор Банков, в качеството на длъжностно лице, в съучастие с обвиняемия  Димитров е поискал подкуп от двама студенти в размер на 600 лева, за да проведе изпит, след предварително  е дал решенията на задачите. Освен това е поел ангажимент към студентите да попълни студентските им книжки и изпитните протоколи, с което да удостовери успешно положен изпит по специалността „Теоретична електротехника – първа част. 

По време на поредното заседание от сагата, бяха предоставени извлечения от мобилните оператори, за да се засече по колко пъти професорът и Димитър Димитров са водели разговори, както и Димитров и студентите.

Представени бяха и справките, изискани от съдия Захова, за престоя на Димитров в ареста на Шесто районно и Икономическа полиция.

„Казаха ми в Икономическа полиция, че трябва да потвърдя това което е написано в протокола. Нямах адвокат и не знаех, че имам право на това. За да изляза от ареста, това беше условието – да кажа всичко”, заяви за втори път Димитър Димитров.

Прокуратурата поиска, разпита на сочения за помагач на професора да бъде прочетен  в съдебна зала. Съдия Захова обаче не удовлетвори желаните на държавното обвинение.

Делото бе отложено за началото на месец юли. Тогава Димитрова и Елкин отново ще застанат пред магистратите.