Служителят на НСО, обвинен за оргазирана престъпна дейност, комуникирал с действащи адвокати и магистрати, както и бивши министри. Той е членувал в масонска ложа, като се предполага, че е завързал контактите си именно там. Това съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Ръководителят на групата и магистратите обменяли информация под формата на доклади, документи на български граждани и номера на преписки и досъдебни производства. 

Припомняме, че именно той е приел поръчката за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Предстои разследващите да преценят дали има налични доказателства за "търговия с влияние" от страна на съдии и прокурори и дали събраните материали да бъдат отделени. Случаят е поет от Военно-окръжна прокуратура, тъй като обвиняемият е офицер. 

Както вече стана ясно, още две лица са замесени в престъпната дейност. С логистиката се занимавал именно служителя на НСО, който претежавал умения за изработване на взривни устройства. В автомобила му били открити устройства за проследяване и подслушване. Поръчителят, който е обявен за международно издирване, вероятно е имал неуредени финансови взаимоотношения с Марангозова. 

"Освен гражданските дела, които е водила, тя е била потърпевша от действията на определени хора", каза шефът на СДВР. По думите му до пробив в разследването се стигнало, след като органите на реда попаднали на следа за подготовката на самото убийство. Тогава бил набелязан и конкретен кръг от хора, срещу които са събрани категорични доказателства.  По тъжба на убитата в Спецпрокуратурата се водило дело за изнудване. Съдът му дал ход в деня след убийството. 

Членовете на престъпната група се запознали в затвора. След като излезли на свобода, приели поръчката за убийството. Срещу мъжа, който е дръпнал спусъка, се води дело за отвличане и изнасилване. СДВР работи по случая от 2017-а година насам.