25-годишната Калина от столичния квартал "Банишора" е била убита от своя приятел Васил след скандал за получен СМС и изблик на ревност. В последните дни между тях често е имало скандали,  стана ясно по време на пресконференцията на прокуратурата и СДВР днес. Най-шокиращото е, че убийството е извършено още на 15 януари и Васил е престоял с трупа в апартамента с часове. За престъплението стана ясно на следващия ден, когато полицията влезе в жилището, разбивайки вратата. 
 
"За него са събрани достатъчно доказателства, че е извършител на деянието. Повдига му се обвинение. Ще му бъде определена мярка за задържане за срок от 72 часа, след това ще бъде поискан постоянен арест", обяви градският прокурор на София Емилия Русинова.
 
 
 
На 16 януари в 18 часа в СМС-а до баща си и до друга своя приятелка 47 минути по-късно Васил е написал, че си е прерязал вените и кръвта му вече тече. Жертвата е намерена на дивана в хола напълно гола. Дрехите й са били разхвърляни, а наоколо са се търкаляли празни бутилки от алкохол. Васил е лежал в спалнята полугол.
 
 
През 2015 година той е направил опит да се самоубие след раздяла с бивша приятелка. Това обаче се е случило, докато не е бил в България. След инцидента е имал срещи с психолози, но не е взимал лекарства.
 
Мотивът за убийството вероятно е ревност, поясниха разследващите. До скандали на 15 януари се е стигнало след като Калина е получила СМС, който Васил искал да прочете, но тя му отказала. Момичето е починало от задушаване. Няма данни Васил да е посягал на Калина преди това. Двамата живеели заедно от ноември, а се запознали месец преди това.

След убийството Васил се е опитал да се простреля с въздушна пушка, но има само няколко драскотини. 23-годишното момче живяло в Дания известно време. Именно там е направил и предния опит за самоубийство. Наскоро си е сменил работата, а за последно е бил готвач в заведение в квартал "Сухата река".