Тежък пътен инцидент е станал около 0.30 часа тази нощ в близост до с. Горно Ябълково с полицейски камион.

Автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се е преобърнал в дере, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В камиона са пътували 15 служители.

Двама от служителите са в тежко състояние, общо 12 са ранени.

На всички пострадали им е оказана медицинска помощ на място и са откарани в болница.

Другите пострадали са с леки наранявания.

Причините за пътно-транспортното произшествие се изясняват.

"Няма пловдивски полицаи, които да са пътували в камиона", съобщи пред TrafficNews.bg директорът на МВР-Пловдив комисар Пламен Узунов. 

Операцията, която полицаите са провеждали при село Горно Ябълково, е била свързана с охрана на границата. Това каза зам.-директорът на "Гранична полиция" Милен Пенев по телефона пред Нова телевизия.

Автомобилът се е обърнал в дере, пълно с вода и това е усложнило спасителните работи. Най-тежко пострадал е водачът на автомобила, който е починал. Пенев съобщи, че все още няма официално медицинско заключение за това, тъй като не може да се стигне до него.

Шофьорът е затиснат под кабината и е под вода. Той не показвал признаци на живот. "Не може да бъде освободен със силите и средствата на колегите", обясни Пенев.

При другите служители има двама с фрактури на крайници - един на ръката и един на крака.

"Това са служители, които са завършили своята смяна и са се прибирали за почивка", каза Пенев. Той съобщи, на мястото на инцидента е и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главният секретар на МВР и дитректорът на Главна дирекцив "Гранична полиция". Вътрешният министър Веселин Вучков ще направи изявление за медиите след 9 часа в Елхово.

TrafficNews.bg