Изправят на съд жител на "Столипиново" заради побой над шофьор от градския транспорт под тепетата. Срещу агресивния пловдивчанин е повдигнато обвинение, за това, че на 28 октомври 2022 г., по хулигански подбуди, причинил на шофьора на автобуса лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен артрит на лявото слепоочно-долно челюстна става и частично счупване на короната на шести долен ляв зъб. Делото е насрочено за 11 януари в Пловдивския районен съд.

Пострадалият работел като шофьор от градския транспорт в Пловдив и по време на инцидента изпълнявал служебните си задължения. На 28 октомври 2022 г. се намирал на последна спирка по маршрута, която била на ул. “Калина“ в кв. "Столипиново", където спрял за престой върху остров, изграден на ул. “Калина“ в близост до ул. “Крайречна“. Шофьорът бил сам в автобуса, който бил със запален двигател и със затворени врати. Пострадалият  правил почивка, която  била в рамките на 2-3 минути и изчаквал кондуктора, който слязъл на предпоследна спирка.

В същото време подсъдимият говорил по телефона в близост до автобуса и след като приключил разговора си, почукал на предната врата на автобуса. Шофьорът отворил вратата като поканил мъжа, мислейки го за пътник. В момента обаче, в който той влязъл в автобуса, се развикал на шофьора защо спира на посоченото място. Докато пострадалият се извинявал, подсъдимият започнал да му нанася удари с юмруци в областта на лицето, след което го хванал с ръце и издърпал по стълбите от автобуса. Бутнал го на земята и започнал да му нанася удари с ръце и крака по лицето. Веднага щом мъжът спрял с непредизвиканата физическа агресия, шофьорът се изправил и влязъл в автобуса като затворил предната врата, а агресорът се опитвал да я отвори отново.

За да се защити, шофьорът се обадил на тел.112, тъй като на място пристигнал и бащата на побойника, който също се държал агресивно и заплашително.

След пристигането на униформените, нападателят бил задържан.