Изправят пред магистратите Тодор Чалъков-Куката, Даниел Йорданов- Емили и Петко Караилиев по известен като Чеченеца. Днес Районна прокуратура-Пловдив   внесе обвинителен акт в съда спрямо тримата обвиняеми за скандалния клип с  вързаното като куче момче,  разпространен в социалните мрежи.

Тик-Ток звездите са предадени на съд за това, че на 03 април 2023 г. в  Пловдив, като извършители и в съучастие, а  Стоян Карапанов, като помагач, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

Месец след ареста на Куката, Чеченеца и Емили: Обвинения още няма, тримата чакат в арестаСрокът за приключване на досъдебното производство е двумесечен

Според обвинителния акт  Куката, Чеченеца и Карапанов били приятели. Първите двама живеели в Пловдив, били безработни и основно се занимавали със заснемането на кратки видеоклипове, които споделяли в социалните мрежи. По този начин постепенно добили популярност, най-вече сред подрастващите. Стоян живеел в пловдивско село и помагал в организирането и заснемането на видеоклипове, като в част от тях участвал с периферни роли.

Емили живеел в  София и също бил активен в социалните мрежи и различни интернет платформи за споделяне на видеоклипове. Той се самоопределял като жена и популярен с това, че в част от клиповете управлявал тротинетка по извънградски пътища. 

В началото на април 2023 г. четиримата решили да заснемат скандален видеоклип, който впоследствие да споделят в социалните мрежи и да станат още по-известни.  Пострадалият Денислав Димитров по характер бил наивен, срамежлив, стеснителен и лесно манипулируем. Той познавал Куката и Чеченеца и ги смятал за известни. Момчето първоначално отказвал да участва в новия клип, но тъй като бил лесно манипулируем и наивен се включил в снимките, за да стане известен.  

На 3 април 2023 г., около 20 ч., четиримата обвиняеми се намирали в пловдивски мол, където имало много хора. Там отишъл и пострадалият. По предварително обсъден сценарий те започнали да снимат клипа, като развеждали  Димитров с колан, вързан в областта на шията му, а той лазел на коленете си и имитирал движенията на куче. Същевременно му давали команди да сяда, да подава лапа, да лае. Хвърляли на земята празна чаша, която трябвало да занесе на всеки от тях. Ролите им били разпределени –Емили бил „господар“ и държал каишката, а Тошо Куката и Чеченеца давали команди.

Поведението им възмутило множеството граждани, които били по това време в търговския център.  По-късно видеоклипът бил публикуван и разпространен в социалните мрежи, което предизвикало бурно обществено неодобрение.

Към момента обвиняемите са пуснати от ареста с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1500 лева. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

 

До 5 години затвор за Куката, Чеченеца и Емили за гаврата в молаПосредникът им манипулирал жертвата, обещали на младежа да го направят известен