Разбиха въоръжена банда, която е нападала и обирала минувачи в центъра на София. В ареста са осем души, като двама са непълнолетни, съобщиха от полицията. Бандитите са дебнели жертвите си основно в центъра на града и в квартал "Лозенец".

При обирите си групата, която действала от няколко месеца, често използвала и оръжие. Предпочитаните места за засадите са в района на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“. Полицията подозира, че задържаните са извършили 8 грабежа, сред които два въоръжени. Жертвите са били основно хора, разхождащи се из паркове или улиците на квартала.

TrafficNews разказа за една от последните жертви на бандата. Четирима маскирани мъже нападнаха 32-годишния Тони Тонев преди седмица  на спирка на трамвайна спирка на площад „Възраждане” в посока улица „Антим 1”.  След като го зашеметили с юмруци и ритници, биячите задигнали телефона, портфейла и чантата на младия мъж

Според описанието на Танев нападателите са били младежи на възраст между 20 и 25 години.  За негов късмет той се е разминал без тежки травми, но е в шок от преживения ужас.

Маскирани нападнаха софиянец и го оставиха без телефон и портфейлБанда от четирима младежи издебнара Тони Тонев на спирката на площад "Възраждане"